ΚΑΒΑΛΑ

Προορισμός για όμορφες διακοπές.

Μια πόλη με μνημεία παγκόσμιας λάμψης, γοητευτική, η πόλη των τεσσάρων εποχών. Η Καβάλα μια πόλη για όλους, του πολιτισμού, των χρωμάτων, της Ιστορίας και της φύσης. Η Καβάλα προσφέρει πάντα πολύ περισσότερα απ’ όσα περιμένει ο κάθε επισκέπτης.

Πώς να έρθετε στην Καβάλα:

  • Η Καβάλα συνδέεται αεροπορικά καθημερινά με την Αθήνα και με όλη την Ευρώπη με πολλές πτήσεις (τακτικές & τσάρτερ) την εβδομάδα.
  • Από Θεσσαλονίκη οδικώς μέσω της Εγνατίας Οδού οπού φτάνετε στην Καβάλα σε 1,2 ώρα.
  • Η Καβάλα συνδέεται με τη Θάσο με σύγχρονα πορθμεία (διαδρομή μίας ώρας).
  • Επίσης υπάρχει τακτική συγκοινωνία κάθε μία ώρα από και προς Δράμα και Ξάνθη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες, το φαγητό και τις τοπικές συνήθειες, απευθυνθείτε σε εμάς. Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε την περιοχή μας.

Η Καβάλα προσφέρει σημαντικά χαρακτηριστικά και αξιοθέατα, όπως:

Παραλίες Καβάλας

Η Καβάλα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλία, με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Από τους επισκέπτες χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα καταγάλανα νερά αγγίζουν πολλά χιλιόμετρα όμορφης αμμουδιάς. Υπάρχουν αναψυκτήρια κατά μήκος των ακτών, οργανωμένα με ομπρέλες, καθίσματα και ότι χρειάζεται ο λουόμενος για να περάσει ευχάριστα τις ώρες του στη θάλασσα.

Δημαρχείο

Το Δημαρχείο, κτίριο, μικρογραφία Ουγγρικού πύργου, κτίσθηκε περίπου το 1895 από τον Ούγγρο καπνέμπορο Pierre Herzog. Μετά το θάνατό του το κτίριο πέρασε στην κατοχή τη “Ανώνυμης Εταιρίας Καπνών και Πέραν Θαλάσσης”. Το 1937 επί δημαρχίας Αθανασίου Μπαλάνου αγοράστηκε από το δήμο Καβάλας και έκτοτε στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

Καμάρες

Οι Καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, είναι έργο της Βυζαντινής περιόδου. Χρησίμευε για τη μεταφορά νερού από τις πηγές των ορεινών όγκων (έξι χιλιόμετρα βόρεια) στην σημερινή «Παλιά πόλη» της Παναγίας, με την κύρια πηγή νερού να βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μ. ενώ άλλες πηγές χαμηλότερα συμπλήρωναν την τροφοδοσία του. Το μεγαλοπρεπές αυτό μνημείο μήκους 280 μ. αποτελείται από 60 αψίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών και έχει μέγιστο ύψος 25 μέτρα.

Καβάλα Ελλάδα, το επίσημο βίντεο

Καβάλας. Η «βασίλισσα» της Βόρειας Ελλάδας

Ταξίδι στην Καβάλας από Ευτύχης Μπλέτσας

Ιμαρέτ

Το Ιμαρέτ, μεγάλο συγκρότημα της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου, κλασσικό δείγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται στην δυτική πλευρά της χερσονήσου της Παναγίας (παλαιά πόλη). Είναι από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν την περίοδο αυτή και το μόνο που σώθηκε σχεδόν ακέραιο. Κτίσθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος του, μεταξύ 1817-1821 από τον ιδρυτή της τελευταίας Αιγυπτιακής δυναστείας, Μεχμέτ Αλή.

Κάστρο

Το κάστρο της Καβάλας δεσπόζει πάνω στην κορυφή της χερσονήσου όπου είναι κτισμένη η παλαιά πόλη. Το κάστρο (ακρόπολη) στη σημερινή του μορφή, κτίσθηκε το πρώτο τέταρτο του 15ου αιώνα, στηριζόμενο σε θεμελίωση Βυζαντινής περιόδου. Στο υπαίθριο θέατρό του διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Βαπτιστήριο Λυδίας

Ο Απόστολος Παύλος περπάτησε πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό που διασώζεται μέχρι και σήμερα και διέσχισε τα 12 χιλιόμετρα μέχρι την πόλη των Φιλίππων, «ήτις εστίν πρώτης Μακεδονίας πόλις κολωνία» (Πρ. 16, 12), όπου ίδρυσε την πρώτη Εκκλησία της Ευρώπης και βάφτισε την πρώτη ευρωπαία χριστιανή, την ευσεβή Λυδία. Τον συνόδευαν ο ευαγγελιστής Λουκάς, ο απόστολος Τιμόθεος και ο άγιος Σίλας, προς τιμή του οποίου λειτουργεί σήμερα στην Καβάλα η ομώνυμη Ιερά Μονή.