Διαχείριση

Χρειάζεστε φωτογραφίες από το ακίνητό μου;

Στείλτε μας οποιεσδήποτε φωτογραφίες ήδη έχετε, είναι χρήσιμο για εμάς ώστε να εκτιμήσουμε καλύτερα το ακίνητο. Συμπληρωματικά εμείς θα σας προτείνουμε, εάν απαιτείτε να προβείτε στη λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών του ακινήτου σας.

Σε πόση ώρα απαντάτε στις ερωτήσεις των επισκεπτών;

Επειδή γνωρίζουμε ότι όσο συντομότερα απαντηθεί μία ερώτηση τόσο καλύτερα είναι εμείς προσπαθούμε να απαντήσουμε σε λιγότερο από μία ώρα ενώ πολλές φορές μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή του ερωτήματος.

Πώς θα ξέρω πότε έχει μία κράτηση η οικία μου;

Όποτε έχουμε κράτηση, σας ενημερώνουμε, με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως το όνομα του επισκέπτη και πόσα άτομα θα είναι, την ημέρα του check-in και του check-out και το ποσό που κερδίζετε από την κράτηση και κάποιες οδηγίες για την σωστή προετοιμασία της οικίας και εξυπηρέτηση της κράτησης.

Πώς διαχειρίζεστε τα check-in / check-out;

Σύμφωνα με τα πακέτα, στο 2o ή 3o πακέτο, η Keramoti Apartmetns & Houses προσφέρει την πλήρη διαχείριση της οικίας σας στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η υπηρεσία check-in / check-out.
Με το που ολοκληρώσει την κράτησή του ο επισκέπτης σας πρώτα του στέλνουμε ένα ενημερωτικό email στο οποίο του εξηγούμε που ακριβώς βρίσκεται η οικία σας και άλλες χρηστικές πληροφορίες. Στην συνέχεια συνεννοούμαστε μαζί του για την ώρα και μέρα άφιξης ώστε να υπάρξει προσωπική επαφή και ξενάγηση στον χώρο που μπαίνουν.
Στο check-out, παραλαμβάνουμε τα κλειδιά και ελέγχουμε για τυχόν ζημιές ή βλάβες έχουν προκληθεί είτε από απροσεξία των επισκεπτών ή λόγω φυσιολογικής φθοράς, τις καταγράφουμε, και σας ενημερώνουμε.

Τι γίνεται με τις αλλαγές σε κλινοσκεπάσματα και πετσέτες;

Σύμφωνα με τα πακέτα, στο 2o & 3o πακέτο, η Keramoti Apartments & Houses αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τα σεντόνια με καθαρά όπως επίσης και τις μαξιλαροθήκες και πετσέτες.
Είναι ευθύνη όμως του ιδιοκτήτη της οικίας, το σπίτι να είναι εξοπλισμένο με αρκετά σετ κλινοσκεπασμάτων και πετσετών ώστε να γίνει η αντικατάστασή τους. Για τις προδιαγραφές που ζητάμε όσον αφορά τον εξοπλισμό της οικίας σε πετσέτες και κλινοσκεπάσματα δείτε στις οδηγίες “για τον ιδιοκτήτη” στην σελίδα που βρίσκεστε τώρα.

Πώς πραγματοποιούνται οι καθαρισμοί; Ποιος χρεώνεται;

Στις υπηρεσίες που παρέχουμε στο 2ο και 3ο πακέτο, ομάδα καθαρισμού επισκέπτεται το σπίτι σας, με δικό μας συντονισμό, ώστε πάντα μετά από κάθε κράτηση αυτό να βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.Το κόστος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη της οικίας

Το σπίτι μου είναι ασφαλισμένο όταν ενοικιάζεται;

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιος επισκέπτης σας μπορεί να είναι απρόσεκτος και δημιουργήσει ζημιές στο σπίτι σας ή κλέψει κάτι. Παρ’όλα αυτά κι επειδή το κόστος μίας ασφάλειας οικίας και αστικής ευθύνης είναι πολύ χαμηλό ανά έτος προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απευθυνθείτε στον ασφαλιστή σας ώστε να αποκτήσετε και μία δική σας ξεχωριστά για κάθε χώρο σας που καταχωρούμε.

Ποια η σχέση σας με τους επισκέπτες όσο βρίσκονται στην οικία μου;

Βρισκόμαστε σε επαφή με τον επισκέπτη σας από την πρώτη στιγμή μέχρι και μετά την αναχώρησή του. Σε πρώτο στάδιο βρίσκεται η μεταξύ μας επικοινωνία πριν την κράτηση. Μετά την κράτηση του αποστέλλουμε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται για την άφιξή του και την είσοδό του στην οικία σας. Κατά τη διαμονή του επίσης, ανάλογα και με το διάστημα διαμονής του, επικοινωνούμε μαζί του για να σιγουρευτούμε ότι όλα πάνε καλά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Κατά την αναχώρησή του, του υπενθυμίζουμε να αφήσει την κριτική του, για τη διαμονή στην οικία σας, στο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της οικίας .