Για τον ιδιοκτήτη

Πώς θα πληρώνομαι;

Μόλις παραλάβουμε τα χρήματα, αφαιρούμε το ποσοστό μας και το υπόλοιπο μεταφέρεται την επόμενη ημέρα στον δικό σας λογαριασμό, ενώ αποστέλλεται και απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Με λίγα λόγια… από 24 ώρες έως 5-7 ημέρες.

Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω να χρησιμοποιήσω το σπίτι μου για δική μου χρήση;

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπίτι σας, απλά επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας και θα το διευθετήσουμε.

Χρειάζομαι άδεια ΕΟΤ;

Ο νόμος πλέον έχει αλλάξει. Τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να νοικιάσει το σπίτι του online δίχως άδεια ΕΟΤ. Στο ΦΕΚ 4232 Β΄ (04-12-2017) υπάρχει η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1187/17 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με Θέμα: «Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού» που κανονίζει το καθεστώς φορολογικής λειτουργίας των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων όπως είναι οι ενοικιάσεις που διαχειρίζεται η keramoti apartments & Houses. Επιπρόσθετα, ισχύουν και οι ΠΟΛ. 1194 /19-10-2018, ΠΟΛ. 1170 /23-08-2018, ΠΟΛ. 1162/03-08-2018, ΠΟΛ. 1059/23-3-2018 που αποτελούν τροποποιήσεις της ΠΟΛ. 1187/23-11-2017

Γιατί να με βοηθήσει η Keramoti Apartments & Houses να νοικιάσω το σπίτι μου;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί.

 • Μπορεί να διαθέτετε ήδη καταχώρηση σε online πλατφόρμα κρατήσεων αλλά να μην διαθέτετε πλέον τον απαραίτητο χρόνο για να την “δουλέψετε” σωστά.
 • Ίσως να μην αντέχετε άλλο το τρέξιμο και την απαιτητική οργάνωση που χρειάζεται για την προετοιμασία του σπιτιού, το καθάρισμά του, τον εξοπλισμό του με αναλώσιμα, το check-in και check-out, την επικοινωνία με τους επισκέπτες σας και την παρακολούθηση των κρατήσεων.
 • Άλλος λόγος σημαντικός είναι επειδή θέλετε να έχετε μια επαγγελματική προβολή-προώθηση ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να νοικιαστεί το σπίτι σας και να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας αλλά θέλετε να αποφύγετε την χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία του.
 • Μπορεί, επίσης, να μην διαθέτετε τον χρόνο να απαντάτε στις ερωτήσεις των επισκεπτών σας, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και από διάφορες χώρες ή να καθυστερείτε στην ανταπόκρισή σας με αποτέλεσμα να χάνετε κρατήσεις.
 • Ίσως βρίσκεστε μακριά από την τοποθεσία της οικίας σας και χρειάζεστε κάποιον να την διαχειριστεί για εσάς.
 • Ή επειδή έχετε βαρεθεί να πληρώνετε υπέρογκα ποσά και ποσοστά σε διαχειριστές δίχως να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες.
  Επικοινωνήστε μαζί μας στο email info@keramotiapartments.gr ή καταχωρίστε την οικία σας δωρεάν στην φόρμα καταχώρησης  και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας για να σας ενημερώσουμε περαιτέρω για τα κοινό όφελος της μεταξύ μας συνεργασίας.
Τι πρέπει να κάνω για να συνεργαστώ μαζί σας;
 • Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή υποβάλλετε ένα αίτημα ανάθεσης με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου σας μέσω της online φόρμας που θα βρείτε στο site μας και θα σας καλέσουμε για να συζητήσουμε μαζί σας.
 • Θα έχουμε μια συζήτηση σχετικά με τις πιθανές χρήσεις του ακινήτου σας και από κοινού θα πάρουμε τη σωστή απόφαση για εσάς.
Πώς κατοχυρώνεται η μεταξύ μας συνεργασία;

Αφού επιλέξετε το πακέτο που θέλετε και σας εξηγήσουμε ακριβώς την φύση των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσω αυτού σας αποστέλλουμε το συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό περιγράφονται οι εργασίες, οι όροι συνεργασίας, οι περιορισμοί και προϋποθέσεις κάθε συμβαλλόμενης πλευράς. Το συμβόλαιο δεν είναι δεσμευτικό όσον αφορά την χρονική διάρκεια της συνεργασίας. Μπορείτε να αλλάξετε πακέτο όποτε το επιθυμείτε ή να διακόψετε την μεταξύ μας σχέση όποτε θέλετε.

Μπορείτε να αναλάβετε την διακόσμηση του σπιτιού μου ή την επισκευή του;

Η Keramoti Apartments & Houses δεν αναλαμβάνει να διακοσμήσει το σπίτι σας ή να παρέχει άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν να κάνουν με την διαχείριση οικίας προς ενοικίαση. Όμως έχουμε συνάψει συμφωνίες με επαγγελματίες του χώρου διαμορφώνοντας ένα δίκτυο συνεργατών μέσα από το οποίο, με προνομιακές τιμές για εσάς, μπορείτε να ζητήσετε να σας βοηθήσουν σε όποιο πρόβλημα έχετε με την οικία σας.

Το διαμέρισμα μου είναι ανεπίπλωτο, θα μου προτείνατε να το επιπλώσω για να έχει μεγαλύτερη ζήτηση;

Με γνώμονα την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας θα σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν χρειαστεί, μπορούμε να επιπλώσουμε το διαμέρισμα σας σε πολύ καλή τιμή με έπιπλα και οικιακές συσκευές καλής ποιότητας και υψηλής αισθητικής.

Μπορώ να ορίσω ελάχιστες ημέρες κράτησης;

Σαφώς και μπορείτε. Πριν την καταχώρηση της οικίας σας, θα κρατήσουμε λεπτομερείς περιγραφές της οικίας σας αλλά και των προτιμήσεων σας καθώς και των όποιων περιορισμών θέλετε να θέσετε. Ελάχιστες ημέρες κράτησης, ελάχιστο όριο τιμής ανά βραδιά καθώς και ποιες ημέρες θέλετε το σπίτι να μην είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση. Καλό πάντως είναι να αναζητείται η χρυσή τομή όσον αφορά τις ημέρες και την τιμή μίας καταχώρησης κάτι που έχει να κάνει με την ποιότητα του σπιτιού, τις ανέσεις που διαθέτει και την τοποθεσία του.

Μπορώ να καθορίσω κανόνες χρήσης της οικίας μου;

Βεβαίως. Το σπίτι είναι δικό σας και οι κανόνες χρήσης του δικοί σας αποκλειστικά. Μπορείτε να ζητήσετε ό,τι θέλετε από τους επισκέπτες σας όσον αφορά την οικία σας.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα σπίτι;

Για να αναλάβουμε την διαχείριση ενός χώρου και για να είναι επιτυχής η τουριστική του εκμετάλλευση πρέπει να τηρούνται κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές όπως βασική πρώτη προϋπόθεση είναι το σπίτι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αναλυτικότερα:
ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: – Επιπλωμένο – Θέρμανση – Κουζίνα – Ψυγείο – Κρεβατοκάμαρα – Ντουλάπες και αποθηκευτικοί χώροι – Σετ πιάτα και μαχαιροπίρουνα – Σετ σκεύη μαγειρέματος – Σετ λευκά βαμβακερά σεντόνια – Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες – Πάπλωμα και κουβέρτα – Σετ λευκές βαμβακερές πετσέτες – Καφετιέρα – Βραστήρας – Τοστιέρα – Wi-fi – Air Condition – Κουτί πρώτων βοηθειών – Παροχή ζεστού νερού Σφουγγαρίστρα – Σκούπα – Κουβάς – Είδη καθαρισμού.
ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ: – Τηλεόραση – Δορυφορική – Πλυντήριο ρούχων -Στεγνωτήριο ρούχων – Σίδερο ρούχων– Πιστολάκι μαλλιών
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ – Ρολό κουζίνας – Σακούλες απορριμμάτων – Σφουγγαράκια για τα πιάτα – Απορρυπαντικό πιάτων – Wettex – Χαρτιά υγείας - Σαπούνια – Αντικουνουπικά.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές για τα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες;

Όσον αφορά τα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες οι προδιαγραφές είναι οι παρακάτω:
Για κάθε κρεβάτι:

 • 4 διπλά λευκά 100% βαμβακερά σεντόνια
 • Για όσα μαξιλάρια Χ3 οι μαξιλαροθήκες λευκές 100% βαμβακερές
 • 1 κουβέρτα & 1 πάπλωμα

Για το μπάνιο:

 • 2 πατάκια μπάνιου
 • Για κάθε άτομο: 3 πετσέτες σώματος μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
 • Για κάθε άτομο: 3 πετσέτες προσώπου μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
 • Για κάθε άτομο: 3 πετσέτες χεριών μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.

Χρειαζόμαστε τόσα κομμάτια ώστε η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων να γίνεται άμεσα ειδικά τις ημέρες που έχουμε και check-out και check-in ώστε να μην χάνουμε χρόνο στα πλυσίματα και να μένουν δυσαρεστημένοι οι επισκέπτες σας.

Πρέπει να έχω τηλεφωνική συσκευή και γραμμή στην οικία;

Τηλεφωνική συσκευή όχι. Δεν είστε υποχρεωμένος να παρέχετε δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις στους επισκέπτες σας μέσα από την οικία σας. Η τηλεφωνική γραμμή όμως είναι επιθυμητή αφού θα μπορείτε να παρέχετε σύνδεση internet. Το internet σήμερα είναι απαραίτητο για τους περισσότερους επισκέπτες σας. Είτε γιατί θέλουν να μοιραστούν φωτογραφίες με τους φίλους τους στο facebook ή επειδή θέλουν να επικοινωνήσουν με συγγενείς τους μέσω skype ή για να ελέγξουν το email τους. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν παράλληλα με τις διακοπές τους να εργάζονται οπότε γι αυτούς το internet είναι απαραίτητο.